Compresorul centrifugal cu levitatie magnetica pentru chillere

Compresorul centrifugal cu levitatie magnetica pentru agregate de racire de reprezinta urmatorul pas in industria aerului conditionat si refrigerari.

Aceste compresoare folosesc rulmenți magnetici fără ulei și cu viteză variabilă pentru a avea eficiență superioara fata de compresoarele  convenționale centrifugale lubrifiate cu ulei, cele cu piston, scroll sau compresoarele cu șurub.

Rotorul poate avea pană la 45.000 rpm, în timp ce unitatile sunt extrem de compacte, foarte silentioase, robuste și fiabile.

Utilizarea lagarelor magnetice contribuie la realizarea de economii de energie in instalatiile de racire de peste 50% comparativ cu un chiller clasic.

Si mai mult în comparație cu chillerele convenționale asigura fiabilitatea pe termen lung, rotorul principala componenta aflata in miscare leviteaza in timpul rotatiei, miscarea fiind controlata de un sistem de senzori digitali aflati in fiecare lagar care ofera feed-back in timp real asupra pozitiei rotorului, la incredibila rata de 100.000 de masuratori, asigurand o rotatie constant centrata.

Daca ai nevoie de service pentru un asemenea compresor sunt unul dintre putinii din Romania care mi am bagat degetele ca sa zic asa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *